მედეა ორმოცაძე

მედეა ორმოცაძე – ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, ასოცირებული პროფესორი. სამეცნიერო ინტერესის სფეროს წარმოადგენს მეღვინეობის პროდუქციის უვნებლობის კვლევა, ამ თემის ფარგლებში კვების მრეწველობის ინსტიტუტში შესწავლილი მაქვს ჰერბიციდების გავლენა ღვინის ხარისხზე. შვედური ინსტიტუტის დაფინანსებულ საერთაშორისო პროექტ PROGRICC-ის ექსპერტი. პროექტის ფარგლებში შესწავლილ იქნა გლობალური კლიმატის ცვლილების გავლენის ყურძნისა და ღვინის ხარისხზე. საერთაშოროსო პროექტის VITAGLOBAL-ის ექსპერტი, პროექტის ფარგლებში შექმნილი იქნა სასწვალო კურსის „თანამედროვე მიკრობიოლოგიის ტენდენციების ღვინის წარმოებაში“ სილაბუსი.

ამჟამად ვმუშაობ  ღვინის არომატული კომპონენტების კვლევასა და დაზიანებული ყურძნისა და ღვინის ხარისხის შესწავლაზე .