დასრულებული პროექტები

Home / დასრულებული პროექტები

 

 

 

პროექტი 1

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  კოლხური ბიო ღვინისა და ბიო ალკოჰოლიანი სასმელების ინოვაციური ტექნოლოგიების გამოკვლევა

·         კოლხური ნატურალური ცქრიალა ღვინის ტექნოლოგიის გამოკვლევა

 

 

 

 

2018-2023 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია

პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა  და მის  სამეცნიერო შედეგებზე;

ძირითადი პერსონალი:

1. ე. უთურაშვილი – მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი;

2. მ. ლოლაძე –  მაგისტრანტი;

3. ე. კალატოზიშვილი – უფროსი

მეცნიერ-თანამშრომელი ;

4. მ. დემენიუკი – უფროსი მეცნიერ-თანამშრომელი;

5. ი. კეკელიძე – დოქტორანტი, ინჟინერი.

 

 

 

 

პროექტი 2

 

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  ციტრუსოვანთა ნაყოფების გადამუშავების ინოვაციური ტექნოლოგიების გამოკვლევა

 

2018-2023 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია

პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა  და მის  სამეცნიერო შედეგებზე;

ძირითადი პერსონალი:

1.            გ. გრიგორაშვილი –

მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

2.            ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

3.            ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი

4.            მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი.

5.             ე. კალატოზიშვილი – უფროსი

მეცნიერ-თანამშრომელი ;

6.            მ. დემენიუკი – მეცნიერ-  თანამშრომელი

 

 

 

პროექტი 3

 

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  გამოკვლეულ იქნას  უწიპწო დურდოს დადუღების გავლენა თეთრი და წითელი კახური ტიპის ღვინოების ხარისხზე 2020-2025 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია

პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა  და მის  სამეცნიერო შედეგებზე;

ძირითადი პერსონალი:

1.       გ. გრიგორაშვილი –

მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

2.            ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

3.            ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი

4.            მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი.

5.            მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი

 

 

 

 

პროექტი 4

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  გამოკვლეულ იქნას კახური ტიპის ახალგზრდა ღვინოების დამზადების ტექნოლოგია

 

2020-2025 ნ. ებელაშვილი – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია

პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა  და მის  სამეცნიერო შედეგებზე;

ძირითადი პერსონალი:

1.  ე. უთურაშვილი- მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი

2.  ი. კეკელიძე –  დოქტორანტი, ინჟინერი.

 

 

პროექტი 5

 

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  ჭაჭის არყის წარმოების ახალი ტექნოლოგიის გამოკვლევა 2019-2023 ნუგზარ ბაღათურია თემის ხელმძღვანელი პასუხისმგებელია, როგორც პროექტის სამეცნიერო შედეგებზე, ისე პროექტით გათვალისწინებული საქმიანობის ანგარიშგებაზე.

დოდო კალატოზიშვილი -ლაბორატორიული გამოკვლევების ჩატარება;

ნატo ხერხეულიძე –ლაბორატორიული გამოკვლევების ჩატარება;

მარიამ ლოლაძე  – ტექნოლოგიური გამოკვლევები;

გოგი გრიგალაშვილი – ტექნოლოგიური გამოკვლევები.

 

 

 

 

პროექტი 6

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  საქართველოს სანელებელ-არომატული ნედლეულის ბაზაზე დამუშავდეს  მოხარშული ძეხვეულის წარმოებისთვის  სანელებლების კომპოზიცია, მისი დამზადების და გამოყენების ტექნოლოგიები

 

2019-2023 ნაზი ალხანაშვილი – სამეცნიერო ხელმძღვანელი

შემსრულებელი  – მეცნიერ თანამშრომელი – მაია დემინიუკი

 

 

 

პროექტი 7

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  ქართული ვისკის წარმოების ტექნოლოგიის მეცნიერული საფუძვლების გამოკვლევა

 

2018-2023 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი გ. გრიგორაშვილი –

მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

1.            ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

2.            ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი

3.            მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი.

4.            მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი

 

 

 

 

 

პროექტი 8

 

მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები

სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა

 

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  ფენოლური ანტიოქსიდანტებით გამდიდრებული წითელი ნახევრადტკბილი

ღვინოების დამზადების ინოვაციური ტექნოლოგიის გამოკვლევა

2018-2023 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი

ძირითადი პერსონალი:

1.       გ. გრიგორაშვილი –

მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

2.            ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

3.            ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი

4.            მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი.

5.            მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი

 

 

 

 

პროექტი 9

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  მეცნიერების განვითარების სტრატეგიის შემუშავება კვებისა და გადამამუშავებელ მრეწველობაში

 

2018-2023 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი

ძირითადი პერსონალი:

1.       გ. გრიგორაშვილი –

მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

2.            ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

3.            ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი

4.            მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი.

5.            მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი

 

 

 

 

პროექტი 10

 

  პროექტის დასახელება

მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება

პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები პროექტში მონაწილე პერსონალი
  კვების მრეწველობის ნარჩენებიდან ეთეროვანი ზეთებისა და ბიოაქტიური ექსტრაქტების წარმოების მოწყობა თეთრიწყაროს რაიონში

 

2018-2023 ნ.ბაღათურია  – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია

ძირითადი პერსონალი:

1.       გ. გრიგორაშვილი –

მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

2.            ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი;

3.            ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ-  თანამშრომელი

4.            მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი.

5.            მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი