დასრულებული პროექტები
პროექტი 1
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
კოლხური ბიო ღვინისა და ბიო ალკოჰოლიანი სასმელების ინოვაციური ტექნოლოგიების გამოკვლევა
· კოლხური ნატურალური ცქრიალა ღვინის ტექნოლოგიის გამოკვლევა
|
2018-2023 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია
პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა და მის სამეცნიერო შედეგებზე; ძირითადი პერსონალი: 1. ე. უთურაშვილი – მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი; 2. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი; 3. ე. კალატოზიშვილი – უფროსი მეცნიერ-თანამშრომელი ; 4. მ. დემენიუკი – უფროსი მეცნიერ-თანამშრომელი; 5. ი. კეკელიძე – დოქტორანტი, ინჟინერი.
|
პროექტი 2
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
ციტრუსოვანთა ნაყოფების გადამუშავების ინოვაციური ტექნოლოგიების გამოკვლევა
|
2018-2023 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია
პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა და მის სამეცნიერო შედეგებზე; ძირითადი პერსონალი: 1. გ. გრიგორაშვილი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 2. ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 3. ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 4. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი. 5. ე. კალატოზიშვილი – უფროსი მეცნიერ-თანამშრომელი ; 6. მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი
|
პროექტი 3
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
გამოკვლეულ იქნას უწიპწო დურდოს დადუღების გავლენა თეთრი და წითელი კახური ტიპის ღვინოების ხარისხზე | 2020-2025 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია
პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა და მის სამეცნიერო შედეგებზე; ძირითადი პერსონალი: 1. გ. გრიგორაშვილი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 2. ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 3. ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 4. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი. 5. მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი
|
პროექტი 4
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
გამოკვლეულ იქნას კახური ტიპის ახალგზრდა ღვინოების დამზადების ტექნოლოგია
|
2020-2025 | ნ. ებელაშვილი – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია
პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპსა და მის სამეცნიერო შედეგებზე; ძირითადი პერსონალი: 1. ე. უთურაშვილი- მთავარი მეცნიერ-თანამშრომელი 2. ი. კეკელიძე – დოქტორანტი, ინჟინერი.
|
პროექტი 5
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
ჭაჭის არყის წარმოების ახალი ტექნოლოგიის გამოკვლევა | 2019-2023 | ნუგზარ ბაღათურია თემის ხელმძღვანელი პასუხისმგებელია, როგორც პროექტის სამეცნიერო შედეგებზე, ისე პროექტით გათვალისწინებული საქმიანობის ანგარიშგებაზე.
დოდო კალატოზიშვილი -ლაბორატორიული გამოკვლევების ჩატარება; ნატo ხერხეულიძე –ლაბორატორიული გამოკვლევების ჩატარება; მარიამ ლოლაძე – ტექნოლოგიური გამოკვლევები; გოგი გრიგალაშვილი – ტექნოლოგიური გამოკვლევები.
|
პროექტი 6
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
საქართველოს სანელებელ-არომატული ნედლეულის ბაზაზე დამუშავდეს მოხარშული ძეხვეულის წარმოებისთვის სანელებლების კომპოზიცია, მისი დამზადების და გამოყენების ტექნოლოგიები
|
2019-2023 | ნაზი ალხანაშვილი – სამეცნიერო ხელმძღვანელი
შემსრულებელი – მეცნიერ თანამშრომელი – მაია დემინიუკი
|
პროექტი 7
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
ქართული ვისკის წარმოების ტექნოლოგიის მეცნიერული საფუძვლების გამოკვლევა
|
2018-2023 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი გ. გრიგორაშვილი –
მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 1. ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 2. ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 3. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი. 4. მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი
|
პროექტი 8
მეცნიერების დარგი: სასურსათო ტექნოლოგიები
სამეცნიერო მიმართულება: სურსათის ხარისხი და უვნებლობა
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
ფენოლური ანტიოქსიდანტებით გამდიდრებული წითელი ნახევრადტკბილი
ღვინოების დამზადების ინოვაციური ტექნოლოგიის გამოკვლევა |
2018-2023 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი
ძირითადი პერსონალი: 1. გ. გრიგორაშვილი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 2. ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 3. ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 4. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი. 5. მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი
|
პროექტი 9
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
მეცნიერების განვითარების სტრატეგიის შემუშავება კვებისა და გადამამუშავებელ მრეწველობაში
|
2018-2023 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი
ძირითადი პერსონალი: 1. გ. გრიგორაშვილი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 2. ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 3. ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 4. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი. 5. მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი
|
პროექტი 10
პროექტის დასახელება
მეცნიერების დარგი, სამეცნიერო მიმართულება |
პროექტის დაწყებისა და დამთავრების წლები | პროექტში მონაწილე პერსონალი | |
კვების მრეწველობის ნარჩენებიდან ეთეროვანი ზეთებისა და ბიოაქტიური ექსტრაქტების წარმოების მოწყობა თეთრიწყაროს რაიონში
|
2018-2023 | ნ.ბაღათურია – სამეცნიერო ხელმძღვანელი -პასუხისმგებელია
ძირითადი პერსონალი: 1. გ. გრიგორაშვილი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 2. ლ. ქაჯაია – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი; 3. ა. ხოტივარი – მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 4. მ. ლოლაძე – მაგისტრანტი. 5. მ. დემენიუკი – მეცნიერ- თანამშრომელი
|