პროექტები

Home / პროექტები

პროექტი 1. ღვინის მრეწველობის ინოვაციური განვითარების ძირითადი მიმართულებების გამოკვლევა, მსოფლიო ბაზარზე პროდუქციის კონკურენტუნარიანობის ამაღლების მიზნით.

ეტაპი 1.1. წითელი ღვინოების წარმოების მეცნიერული საფუძვლების გამოკვლევა, პროდუქციის ხარისხის გაუმჯობესების მიზნით.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი; პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. ნანა ებელაშვილი – ძირითადი შემსრულებელი;
3. ელენე კალატოზიშვილი – შემსრულებელი;
4. ინესსა კეკელიძე – შემსრულებელი;

ეტაპი 1.2. ქვევრის ღვინოების წარმოების მეცნიერული საფუძვლების გამოკვლევა, მსოფლიო ბაზარზე მათი კონკურენტუნარიანობის ამაღლების მზნით.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი; პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. ელენე კალატოზიშვილი- ძირითადი შემსრულებელი;
3. მარიამ ლოლაძე – შემსრულებელი;

ეტაპი 1.3. კახური წესით მიღებული წითელი და თეთრი ღვინოების წარმოების ნარჩენების გამოკვლევა მათი სამრეწველო გამოყენების მიზნით.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი; პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. მარიამ ლოლაძე – ძირითადი შემსრულებელი;
3. ელენე კალატოზიშვილი – შემსრულებელი;
4. ინესსა კეკელიძე – შემსრულებელი;

ეტაპი 1.4. ვაზის სხვადასხვა დაავედებების გავლენის დადგენა კახური ღვინის ხარისხზე.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. მარიამ ხოსიტაშვილი – სამეცნიერო ხელმძღვანელი; პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე;
2. ლია კოტორაშვილი – ძირითადი შემსრულებელი;
3. მედეა ორმოცაძე -ძირითადი შემსრულებელი.

ეტაპი 1.5. დასეტყვილი ყურძნის ქიმიურ-ტექნოლოგიური მაჩვენებლების გამოკვლევა მათი სამრეწველო გამოყენების რაციონალური ტექნოლოგიის დადგენის მიზნით.

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი;პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. მარიამ ლოლაძე – ძირითადი შემსრულებელი;
3. ელენე კალატოზიშვილი – შემსრულებელი;
4. ნინო ხვედელიძე- შემსრულებელი;

პროექტი 2. ალკოჰოლიანი სასმელების წარმოების ინოვაციური განვითარების ძირითადი მიმართულებების გამოკვლევა.

ეტაპი 2.1. ალკოჰოლიანი სასმელების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიის გამოკვლევა ჰიბრიდული ჯიშის ყურძნებიდან.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი; პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. მარიამ ლოლაძე – ძირითადი შემსრულებელი;
3. ელენე კალატოზიშვილი – შემსრულებელი;
4. ლალი კონჯარია -შემსრულებელი.

ეტაპი 2.2. ყურძნისა და მარცვლეულის ალკოჰოლიანი სასმელის გამოკვლევა.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი; პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. ელენე კალატოზიშვილი – ძირითადი შემსრულებელი;
3. მარიამ ლოლაძე – შემსრულებელი;
4. მზია იჩქიტიძე – შემსრულებელი;
5. ლალი კონჯარია – შემსრულებელი.

პროექტი 3. საკონსერვო მრეწველობის ინოვაციური განვითარების ძირითადი მიმართულებების გამოკვლევა.

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი;პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე.;
2. გოგი გრიგოლაშვილი – ძირითადი შემსრულებელი.
5. ნინო ხვედელიძე- შემსრულებელი;
6. მზია იჩქიტიძე- შემსრულებელი;
7. ელენე კალატოზიშვილი- შემსრულებელი;
8. ნაზი ალხანაშვილი -შემსრულებელი.

პროექტი 4. . ეთერზეთოვანი მცენარეების სანედლეულო ბაზის გამოკვლევა და მათი გადამუშავების რაციონალური ტექნოლოგიების დამუშავება, დარგის აღორძინების მიზნით საქართველოში.

პროექტის შესრულებაში მონაწილე პერსონალი (თითოეულის როლის მითითებით)

1. ნუგზარ ბაღათურია-სამეცნიერო ხელმძღვანელი;პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე;
2. ლუიზა ქაჯაია -ძირითადი შემსრულებელი;
3. ნელი გილაური – შემსრულებელი;
4. ნელი ილურიძე – შემსრულებელი;
5. მარიამ ლოლაძე – შემსრულებელი.

პროექტი 5. რძის მრეწველობის ნარჩენები და მათი სამრეწველო გამოყენება.

1. მარინე ჩაჩანიძე -სამეცნიერო ხელმძღვანელი;პასუხისმგებელია პროექტის განხორციელების ყველა ეტაპზე და მის სამეცნიერო შედეგებზე;
2. ტრიფონ ფარჯანაძე- ძირითადი შემსრულებელი;
3. მარიამ ლოლაძე – შემსრულებელი.